Renkaat

Rengastoimittajamme:

Voit tilata renkaat suoraan rengastoimittajiltamme. Ilmoitamme sinulle, kun renkaat ovat saapuneet meille. Tämän jälkeen voimme asentaa ne paikoilleen. 

 

Varastossa:

 

Talvirenkaat


 

185/65 R 15     NOKIAN HAKKAPELIITTA 7         430 e

205/55 R 16     NOKIAN NORDMAN  7                  540 e

215/60 R 17     NOKIAN NORDMAN 5 SUV          750 e

215/50 R 17     LINGLONG WINTER UHP            370 e

 

 Hinnat sisältävät: renkaat 4kpl, asennuksen, sekä kierrätysmaksun.

 

 

 

 Kesärenkaat

195/70 R 15C NOKIAN HAKKA C VAN   420 e

2 kpl 225/45 R 19    NOKIAN ZLINE        205 € / kpl

Hinnat sisältävät: renkaat 4kpl, asennuksen, sekä kierrätysmaksun.

 

   Hinnat sisältävät: renkaat 4kpl, asennuksen, sekä kierrätysmaksun.

 

 

Lisäksi meiltä saa myös S-bonusta!

 

Rengasvertailu  

Rengashotelli

Jätä autosi renkaat meidän huoleksemme. Vaihdamme kausittain renkaat autoosi ja varastoimme ja huolehdimme talvirenkaistasi kesän yli ja kesärenkaistasi talven yli rengashotellissamme.

Renkaiden säilytys 50€ /kausi (talvi tai kesä)

Rengasinfo

 

Urasyvyys


Kun renkaan urasyvyys on 1,6 mm, enää 16 % renkaan pito-ominaisuuksista on jäljellä.

Lain mukaan renkaiden kulutuspinnan pääurien vähimmäissyvyys on kesärenkailla 1,6 mm. Vesiliirron riski kasvaa kuitenkin huomattavasti ajettaessa kuluneilla renkailla, joten suositeltava urasyvyys on kesärenkailla 4 mm.

Talvirenkailla suositeltava urasyvyys on 6 mm, kaksinkertainen verrattuna 3 mm:n minimivaatimukseen.

Pääurat ovat leveitä uria noin kolmen neljänneksen leveydellä kulutuspinnan keskialueella.

Talvirenkaat

Talvirenkaita pitää käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun saakka. Talvirenkaita ovat kitkarenkaat, jotka on merkitty M tai MS tunnuksin sekä nastarenkaat, joita saa käyttää marraskuun alusta pääsiäispyhiä seuraavaan maanantaihin. Lisäksi nastarenkaita saa käyttää aina, kun keli sitä edellyttää. Kitkarenkaita saa käyttää ympäri vuoden.

Lumisella ja sohjoisella kelillä renkaan pitoon vaikuttaa ensisijassa kuviointi ja kumin kitkaominaisuudet. Jäisellä kelillä paras pitävyys saavutetaan nastoitetulla renkaalla.

Nastan pitää kuluessaankin säilyttää riittävä ulkonema, alle 0,5 mm ulkonemalla nastan hyöty on lähinnä nimellinen.

Rengaspaineet

Rengaspaineet on syytä tarkistaa säännöllisesti. Ajettaessa vajaapaineisilla renkailla renkaiden käyttöikä lyhenee jopa 25-50 prosenttia. Lisäksi polttoaineen kulutus kasvaa sekä auton hallinta vaikeutuu.

rengaspaine.fi

Rengaspainesuositukset

Renkaan ikääntyminen

Renkaan käyttöikää voidaan merkittävästi parantaa säilyttämällä sitä oikein. Vanteelle asennettuna rengasta voidaan säilyttää pystyasennossa, lappeellaan tai seinälle riipustettuna. Varastointia suorassa auringonvalossa tai voimakkaita lämpötilan vaihteluita varastointipaikassa ei suositella.

Uutena myytävä rengas saattaa olla valmistettu esimerkiksi kolme vuotta ennen ostohetkeä. Tämä ei kuitenkaan heikennä esimerkiksi talvirenkaan ominaisuuksia, mikäli rengas on varastoitu oikein. Uusina myytävät renkaat voivat olla enintään viisi vuotta aiemmin valmistettuja. Käytössä ollessaan rengas altistuu auringonvalolle ja lämmölle mikä aiheuttaa sen, että rengas alkaa kovettua ja sen parhaat talviominaisuudet menetetään noin viiden vuoden kuluttua käyttöön otosta. Renkaiden kokonaisiäksi suositellaan enintään kymmentä vuotta.

Renkaiden merkinnät

Renkaan kyljestä löytyvät renkaan merkin lisäksi mm. renkaan koko, suurin kantavuus, suurin ilmanpaine, kudosmateriaali, valmistusviikko ja -vuosi.

 


Sekarengastus

Samalla akselilla olevien renkaiden tulee olla saman arvoiset jotta ajoneuvon ohjauskäytös olisi toivotunlainen. Renkaiden ominaisuudet vaihtelevat eri rengasmerkeillä joten samalle akselille sijoitettavien renkaiden tulee olla samanlaiset. Myöskään toinen rengas ei saa olla toista kuluneempi. Kuluneemmat renkaat sijoitetaan aina etuakselille. Rengaspainesuositukset (112 kb) »

Han-Car

ma-pe 9-17


Lasitehtaankatu 2,
10960 Hanko


puh. 019-2482535

service@han-car.fiYhteydenottopyyntö »

Huoltohistoria -kysely »